Workshop: Cyanotypie

Wil jij je eigen botanische print maken? En ben je nieuwsgierig naar oude, fotografische processen? Begin dan met cyanotypie! Het is gemakkelijk, de resultaten zijn heel mooi, de benodigde chemicaliën goedkoop en relatief veilig. De meeste handelingen kun je gewoon in je woonkamer uitvoeren.

Je kunt op verschillende plekken aan kitjes of zelfs gesensibiliseerd papier komen waardoor cyanotypie erg gemakkelijk wordt. Maar voordat je aan dit alles begint: kom het eerst leren in de Greennest Gallery! Onder leiding van Kurt de Wit, autonoom fotograaf en docent aan de Academie van Antwerpen en de Academie van Hoboken (België), leer je het proces beheersen van A tot Z. Kurt leert je onder meer je eigen chemische producten te maken en het papier voor te bereiden. In de Botanische Tuinen, waar de workshop plaatsvindt, vind je (op de grond) volop bijzondere bladvormen om mee te werken. Aan het einde van je deelname, neem je je eigen prints mee naar huis. Voor een uitgebreider fotoverslag van de workshops die zijn geweest, kijk je hier. Over Anna Atkins, de botaniste die de techniek wereldvermaard heeft gemaakt, verscheen onlangs een mooi artikel op Artsy.

De kosten voor deelname zijn: € 75,00 p.p., incl. koffie, thee, sap (excl. lunch - ter plekke aan te schaffen of zelf meenemen). Achteraf kun je, als je dat zou willen, voor € 65,00 een DIY-kit kopen om ook thuis aan de slag te gaan.

De data voor de eerste reeks in 2019 zijn inmiddels bekend, dus schrijf je gauw in. Klik op een van de data hieronder voor het aanschaffen van een kaartje voor de workshop. Er is plek voor maximaal 9 personen per keer.

  • zaterdag 6 april: van 11.00 tot ca. 15.30 uur.
    Locatie: de Greennest Gallery, Botanische Tuinen Utrecht

  • zaterdag 18 mei: van 11.00 tot ca. 15.30 uur.
    Locatie: de Greennest Gallery, Botanische Tuinen Utrecht

  • zaterdag 29 juni: van 11.00 tot ca. 15.30 uur.
    Locatie: de Greennest Gallery, Botanische Tuinen Utrecht

Wil je volgend jaar nog met andere workshops meedoen of een lezing bijwonen? Schrijf je dan hier in op de nieuwsbrief! Je ontvangt dan ruim op tijd de data en alle andere informatie.