Waterlelies: Victoria's Secrets

Workshop van de Botanische Tuinen

botu-waterlelies.jpg

Wie kent haar niet, de prachtige, wilde, witte waterlelie? De meeste mensen kennen ook nog wel het plantengeslacht Victoria, waarin zich reuzenwaterlelies bevinden. In deze cursus leer je over het kweken van zowel winterharde als tropische waterlelies. Tropische waterlelies breiden het bekende, witte, rode en gele kleurenpalet uit met paarse, blauwe, gemarmerde en tweekleurige bloemen. Met de juiste tips zijn álle waterlelies heel makkelijk in bloei te krijgen.

Een waterlelie kost ongeveer even veel als een mooie bos snijbloemen. Je hebt echter vier maanden lang plezier van een (tropische) waterlelie met iedere dag bloemen. Heb je geen vijver? Geen probleem! Waterlelies zijn ook uitstekend te houden in terras- en balkonvijvers.

Het programma bestaat uit een presentatie, een demonstratie van planttechnieken en veel plantmateriaal om te bekijken. Aan het eind van de cursus zullen er enkele bijzondere waterlelies te koop zijn voor € 30 tot € 60 per plant (betaling à contant).


Datum volgt | Wachendorffzaal
14.00 - 16.30 uur
Prijs: € 27,50 (incl. entree, koffie en thee)

Deze workshop wordt georganiseerd door de
Botanische Tuinen. Je kunt bij hen terecht voor
vragen en tickets (zie link hiernaast).


Workshop

botu-waterlelies2.jpg

De workshop wordt gegeven door Sander Dekker. Sander verzorgt sinds 2017 als vrijwilliger de waterlelies in de Botanische Tuinen Utrecht. Ook thuis in Utrecht houdt Sander zich bezig met waterlelies kweken.

Achtergrond

De oudste fossielen van waterleliebloemen zijn 125-115 miljoen jaar oud... de tijd waarin Tyranosaurus Rex rondliep op aarde. In de wetenschap wordt ook aangenomen dat waterlelies een van de eerste bloeiende planten waren. Eigenlijk zijn waterlelies dus levende fossielen!

Praktische informatie

Je vindt de Wachendorffzaal in de tropische kassen van de Botanische Tuinen. Dit is zo'n vijf minuten lopen vanaf de ingang. Je volgt de bordjes 'Tropische kassen'. Om de Botanische Tuinen binnen te komen moet je langs de receptie. Je ticket geldt als entreebewijs.