Planten zorgen voor ons
(en niet andersom)

The Greennest Gallery is erop gericht om mensen kennis te laten maken met zeven waarden van planten: in theorie en in de praktijk. Waarden die ons kunnen helpen in te zien hoe planten voor mensen zorgen en niet persé andersom. Onze aandacht, dat kleine beetje water en die stralen zon die ze vervolgens van ons, mensen, vragen, zijn welbeschouwd eigenlijk te verwaarlozen.

 
 
breathe_.jpg

Beter ademen

In de lucht in onze huizen en kantoren zitten chemische stofdeeltjes zoals (ethyl) benzeen, xyleen, styreen, tolueen,trichloro-ethyleen en formaldehyde die slecht zijn voor de mens. Deze stoffen staan bekend onder de verzamelnaam VOS (Vluchtige Organische Stoffen)

 
acoustic_.jpg

Prettig luisteren

De akoestiek van een ruimte bepaalt mede hoe je je voelt in die ruimte. De nagalmtijd van geluid speelt hier een belangrijke rol in.

 
relax_.jpg

Bijzonder ontspannen

In veel onderzoeken is het inmiddels bevestigd: mensen voelen zich gelukkiger, gezonder en creatiever in een natuurlijke omgeving. Er zijn verschillende theorieën over waardoor dit komt, maar de meest gebruikte is die van onze aangeboren liefde voor de natuur. Ook wel biofilie genoemd.

 
grow_.jpg

Goed groeien

Planten zijn levende organismen en daarom zo boeiend. Ze kunnen zichzelf vermeerderen doordat ze worden bevrucht door een andere plant van dezelfde soort. Maar ook zelfbestuiving komt voor in de natuur.

 
humidify_.jpg

Fijn klimaat

Met luchtvochtigheid wordt meestal de relatieve luchtvochtigheid bedoeld. Het gaat over de hoeveelheid waterdamp die de lucht bevat ten opzichte van hoeveel vocht zij maximaal kan bevatten.

 
easy_.jpg

Gewoon makkelijk

Planten verzorgen is minder moeilijk dan het lijkt. Er zijn genoeg planten die niet veel onderhoud nodig hebben. Je moet alleen even weten welke dat zijn.

 
smart_.jpg

Slimme ruimte

Planten kun je overal kwijt, als er maar licht is. Ook al heb je een kleine huiskamer of zit je met veel mensen in een kantoorruimte, er zijn genoeg slimme manieren om plekjes voor planten te creëren.