Spint

Hoe herken je spint?
Deze rakkers zijn nog kleiner dan tripsen (ca. 0,5 mm) en daarom moeilijk te spotten. Ze zitten vaak aan de onderkant van de bladeren, waar ze zich te goed doen aan de sappen van je plant. Als je witte of gele vlekken op de bladeren ziet, controleer dan altijd op spint. Dit beestje behoort tot de mijtenfamilie (en is dus geen spinnetje).

3.-spint2.jpg

Spint bestrijden
Spint is een warmteliefhebber. Onder de 14 graden krijgt hij het te koud, dus daar liggen wat kansen ter bestrijding van dit kleine beestje. Zet je plant sowieso op een koele plek. In de herfst of winter kun je hem buiten zetten, zo lang het niet vriest. Is het hoogzomer en nergens een koel plekje te bekennen? Spoel je plant dan regelmatig uit onder de kraan of in een emmer water. Je kunt er ook voor kiezen om een setje roofmijten te bestellen bij Entocare. Die eten de spint op, en daarna elkaar.

Voorkomen en bestrijden
Wil je meer lezen over hoe je plantenplagen kunt voorkomen en bestrijden? Lees dan deze pagina goed door.

Natuurlijke vijanden
Ben je geïnteresseerd in hoe natuurlijke bestrijding precies in zijn werk gaat? In dit filmpje zie je hoe spint wordt bestreden met galmuggen. Lees ook ons interview met Maedeli Hennekam van Entocare voor meer informatie over wat het inzetten van natuurlijke vijanden betekent voor de planten in je huiskamer.