180814©AnnelienNijland8894.jpg

Karima | oprichter & eigenaar

De oprichter en het brein achter How are you growing? schudt duizend ideeën per dag uit haar mouw (en voert het merendeel ook nog uit). Karima runt de winkel en de hele show eigenlijk. Of je iets wil leren over planten, (styling)advies zoekt voor je huis of wil weten hoe je je werkvloer gezonder inricht voor je medewerkers, Karima is je vrouw. Maar aan ‘even’ een ruimte groen aankleden doet ze niet. Een gezonde sfeer creëren is haar belangrijkste drijfveer, want gezond is niet altijd sfeervol en andersom. Naast deze kritische noot, kan je ook gewoon heel hard met haar lachen. Want zo goed als ze is voor haar planten, zo slecht is haar humor. Een lievelingsplant heeft ze niet. Net zo min als een favoriete kleur, een favoriet gerecht of een favoriete bestemming . Wel heeft ze een aantal favoriete personen. Die staan hieronder.

Charlotte.jpg

Charlotte | winkelmanager & ontwerp

Op een dag kwam Charlotte zomaar binnenwaaien in de winkel. En ze is (gelukkig!) niet meer weggegaan. Deze jonge charmante Vlaamse kwam voor de liefde naar Utrecht. Die voor haar vriend Mau en die voor (zijn) planten. Thuis hebben ze samen nu een nog grotere plantencollectie. Behalve de winkel managen, kan ze ook heel goed ontwerpen. Als grafisch ontwerpster neemt ze veel van de visuele communicatie voor haar rekening. Als creatief bedenkt ze bovendien de leukste concepten rond binnengroen. Welke plant zij het mooist vindt? De bijzondere Ceropegia sandersonii die ze onlangs op de plantendag in de Botanische Tuinen heeft geruild. Deze klimplanten werken zich momenteel in de kas heel rustig in een eigen tempo omhoog, waarbij om de haverklap prachtig groene parachutevormige bloemen aan de ranken verschijnen.

Zepha2.jpg

Zepha | plantenzorg

De planten in de winkel zien er niet vanzelf zo goed uit. De zorg voor zoveel planten neemt meer tijd in beslag dan je zou vermoeden. Daarom zijn we ook zo blij met Zepha, die al ons groen met liefde en zorg nóg groener maakt dan het al was. Van oorsprong psychologe en trendresearcher houdt ze zich nu tijdelijk bezig met het welzijn van planten. Omdat het háár goed doet. Zo nu en dan staat ze ook achter de verkoopbalie. Vraag haar wat je wilt en ze helpt je graag. Ze is superlief, niet alleen voor planten. Haar mooiste plant is een asparagus setaceus, vanwege het gracieuze, vederachtige blad. Ondanks dit fijne uiterlijk is het een weerbare plant die lekker eigenzinnig in allerlei kronkels groeit.

Jonno.jpg

Jonno | huisbioloog

Omdat kennisdeling heel belangrijk is bij How are you growing? kunnen we natuurlijk niet zonder een eigen huisbioloog. Masterstudent Jonno studeert Bio-inspired Innovation aan de Universiteit Utrecht. Zijn enthousiasme en nieuwsgierigheid voor alles wat leeft, inclusief de mens, leidde hem op een dag naar de winkel. Jonno is wat je noemt een echte duizendpoot: naast zijn brede kennis van de natuur verzorgt hij ook fijne rondleidingen door de Botanische Tuinen. Hij weet alles over aquaria en geeft gitaarlessen. Ook schrijft hij voor BioSCOPE populair-wetenschappelijke artikelen, die we als het over planten gaat ook op onze site zullen plaatsen. Jonno is dol op de Rode Tijgerlotus, omdat de reflectie van licht op de onderkant van deze bladeren de mooiste kleur paars geeft die hij ooit heeft gezien.

Kurt 1.jpg

Kurt | fotograaf (& sporadische winkelhulp)

Kurt is, naast de ‘vriend van’, vliegvisser en fotograaf. Verenigd in de liefde voor natuur en de schone kunsten leent hij zich regelmatig voor kiekjes van de winkel en verzorgt hij prachtige plantportretten met een artistieke invulling. Maar dat doet hij vooral als een daad van liefde. Liever dan dat reist hij voor zijn autonoom werk België en Nederland door om in samenwerking met archeologen en geologen op zoek te gaan naar het verloren landschap. Deze sympathieke Vlaming verzorgt ook de zeer populaire cyanotypie-workshops bij How are you growing? en helpt Karima in de winkel als zij weer eens veel hooi op haar vork heeft. Hij vindt de Dicksonia antarctica fascinerend, omdat deze meer dan 400 jaar oud kan worden en al lang op deze planeet groeide voor de eerste mens verscheen.

Anoek.jpg

Anoek | marketing & communicatie

Een Astronaut op aarde noemt Anoek zichzelf. Door de nieuwsgierige ogen van een ruimtewandelaar neemt ze de wereld waar en doet ze op heldere wijze verslag van haar bevindingen. Ze is uitermate bekwaam in het schrijven van teksten. Zo veel tijd als ze neemt om de wereld in zich op te nemen, zo snel schrijft ze. In een oogwenk heb je wat je nodig hebt. Ze blinkt ook uit in het bedenken van manieren om How are you growing? onder de aandacht te brengen en te laten groeien. Daarbij houdt ze ook nog eens van planten. Haar lievelingsplant is deze papegaaienbanaan die ze met advies van Karima een tijdje terug in haar huis heeft gezet. Niet alleen omdat deze leukerd zo’n gekke naam heeft, maar ook omdat er het hele jaar door waanzinnige bloemen boven het gebladerte uit piepen die op vogeltjes lijken.