Stekjesdag_10_lowres.jpg

Green Office Utrecht

In 2018 organiseerden How are you growing? en de Green Office Utrecht samen ‘Adopt-a-plant’. De Green Office is een platform voor studenten en werknemers van de Universiteit Utrecht waar duurzame ideeën worden gevormd, plannen worden gemaakt en projecten worden gelanceerd, allemaal met het doel om de universiteit duurzamer te maken. Ze maken studenten en medewerkers bewust van wat de universiteit heeft bereikt op het gebied van duurzaamheid en wat de verdere ambities van de UU zijn op dit gebied.

Adopt-a-plant is een terugkerend event waar studenten en campusmedewerkers gratis stekjes kunnen ophalen. De stekjes worden ter plekke door How are you growing? voorzien van het juiste verzorgingsadvies. Dit stelt elke nieuwe eigenaar in staat de stekjes thuis uit te laten groeien tot volwassen, gezonde planten.

De stekjesmiddagen zijn zo succesvol dat we besloten hebben de samenwerking in 2019 te zullen intensiveren. Naast meer stekjesmiddagen zullen we dit jaar nog twee andere projecten opstarten. Dit doen we niet alleen om studenten en medewerkers te verleiden meer duurzame keuzes te maken, maar ook om zo veel mogelijk mensen op een ludieke wijze buiten de campus wakker te schudden over het belang van de natuur voor het welzijn van de mens.

Stekjesdag_17.jpg
Stekjesdag_19.jpg
Stekjesdag_9.jpg
Stekjesdag_15.jpg
Stekjesdag_18.jpg
Stekjesdag_22.jpg