06 D&D banner + data31jan.jpg

Darwin & Drinks
Donderdag 31 januari 2019 (5e editie)

Onderwerp: Orchideeën

In de Victoriaanse tijd ontstaat er onder de gegoede Britse burgerij een zogeheten Orchidelirium. Wat zoiets is als de Nederlandse tulpenmanie, maar dan met de orchidee in de hoofdrol. In korte tijd bereikt de gekte rondom orchideeën ongekende hoogtes. Plantenjagers en -verzamelaars reizen naar de uithoeken van de aarde om nieuwe soorten te zoeken die ze kunnen verkopen aan orchideefanaten in Engeland. Veel burgers van stand schaffen een broeikas aan waarin deze tropische bloemen tot bloei komen. Ook Darwin haakt in op het Orchidelirium, door zijn allereerste plantenboek te wijden aan inheemse en exotische orchideeën. Maar zijn orchideeënboek is meer dan een onschuldige catalogus. Darwin ontwaart als eerste de ware betekenis van orchideebloemen en opent zelfs de aanval op het Christelijke geloof.

Praktische informatie

Algemeen:
Als je nog niet weet wat Darwin & Drinks precies is, vind je hier meer informatie.

Tijd: 

Ontvangst vanaf 19.00 uur
Lezing 19.30 - 20.30 uur
Drinks: 20.30 - 22.00 uur

Locatie:
Greennest Gallery, Botanische Tuinen Utrecht (navigatie: Harvardlaan 10)

Toegang Botanische Tuinen:
Vanwege de wintersluiting van de Botanische Tuinen kun je de Greennest Gallery alleen bereiken via de dienstingang aan de achterkant van de Tuinen (het adres van deze ingang is Harvardlaan 10). Je kunt hier ook parkeren. Let op: bij aanvang van de lezing gaat het toegangshek dicht. Je kunt dan alleen naar binnen door even te bellen (zie ticket).

Kosten: 
Standaard: € 11,00 p.p. per lezing (incl. gratis welkomstdrankje)
Studenten: € 8,50 p.p. per lezing (incl. gratis welkomstdrankje) - op vertoon studentenkaart
Ga je naar vier lezingen of meer (incl. introductielezing), dan is de laatste lezing gratis! 

Drinks:
Aan de geïmproviseerde bar bestel je je drankjes tegen allervriendelijkste tarieven. Zodat de nieuwe inzichten onder het genot van een lekker biertje of een ander (mix)drankje met elkaar kunnen worden gedeeld. Natuurlijk wordt er ook gezorgd voor niet-alcoholische versnaperingen zoals sappen en limonades.

Om 22.00 klokslag eindigt de borrel en begint de wijsheid.