04_29nov_Darwin&Drinks_banner_150dpi.jpg

Darwin & Drinks
Donderdag 29 november 2018 (4e editie)

Onderwerp: Intelligentie van planten

Volgens Darwin vertonen planten intelligent gedrag. In zijn laatste botanische werk The Power of Movement in Plants toont hij aan dat plantenwortels op een heel slimme manier door de aarde manoeuvreren. Het puntje van de wortel volgt hierbij bijvoorbeeld de richting van de zwaartekracht. Darwin was diep onder de indruk en noteerde: ‘Het is niet overdreven om te zeggen dat de punt van de wortel werkt als het brein van een van de lagere dieren.’
Heeft Darwin gelijk en kun je bij planten spreken van vegetatieve verstandelijke vermogens? Met Darwin als gids verkennen we het ondergrondse leven van planten en speculeren wij over de (on)mogelijkheid van plantaardige intelligentie.

Praktische informatie

Tijd: 

Ontvangst vanaf 19.00 uur
Lezing 19.30 - 20.30 uur
Drinks: 20.30 - 22.00 uur

Locatie:
Greennest Gallery, Botanische Tuinen Utrecht

Toegang Botanische Tuinen:
Vanaf half zeven kun je via het hek naast de receptie naar binnen. De receptie zelf is op dat moment gesloten. Vanaf de receptie/terras is het ongeveer vijf minuten lopen naar de Greennest Gallery in het kassencomplex achter in de tuin, waar het event plaatsvindt. Volg de bordjes 'tropische kassen'. 

Kosten: 
Standaard: € 11,00 p.p. per lezing (incl. gratis welkomstdrankje)
Studenten: € 8,50 p.p. per lezing (incl. gratis welkomstdrankje) - op vertoon studentenkaart
Ga je naar vier lezingen of meer (incl. introductielezing), dan is de laatste lezing gratis! 

Pinsa-arrangement
Vooraf snel ook nog even eten? Dat kan met een combiticket. Voor slechts € 10,00 kun je bij tuincafé Botanica een Pinsa nuttigen in combinatie met een sapje of een koud drankje. Een Pinsa is een ovenheerlijke, vegetarische afgeleide van een Italiaanse pizza, maar dan misschien wel nog lekkerder. Daarna met een goedgevulde buik meteen door naar de lezing waar je je hoofd kan voeden. De wandeling van het terras naar de Greennest Gallery duurt minder dan 5 minuten.

Drinks:
Aan de geïmproviseerde bar bestel je je drankjes tegen allervriendelijkste tarieven. Zodat de nieuwe inzichten onder het genot van een lekker biertje of een ander (mix)drankje met elkaar kunnen worden gedeeld. Natuurlijk wordt er ook gezorgd voor niet-alcoholische versnaperingen zoals sappen en limonades.

Om 22.00 klokslag eindigt de borrel en begint de wijsheid.