03_25okt_Darwin&Drinks_banner_150dpi.jpg

Darwin & Drinks
Donderdag 25 oktober 2018 (3e editie)

Onderwerp: De reislustigheid van zaden

De meeste dieren kunnen zich eenvoudig verplaatsen via land, water of lucht. Maar zodra een zaadje wortel schiet, staat het vastgenageld in de grond. Daarom heeft het plantenrijk een flinke trukendoos tot zijn beschikking om te zorgen dat nakomelingen worden verspreid. Sommige planten voorzien hun zaden van haken en grijpers met gekartelde tanden om zich vast te houden aan de vacht van dieren. Weer andere zaden zijn voorzien van vleugels waarmee zij zich verspreiden via de wind. Charles Darwin is een van de eersten die deze verspreidingstactieken van zaden onder de loep neemt. In deze lezing kijken we hoe deze natuurgeleerde de dispersie van planten ontrafelt.

Praktische informatie

Tijd: 

Ontvangst vanaf 19.00 uur
Lezing 19.30 - 20.30 uur
Drinks: 20.30 - 22.00 uur

Locatie:
Greennest Gallery, Botanische Tuinen Utrecht

Toegang Botanische Tuinen:
Vanaf half zeven kun je via het hek naast de receptie naar binnen. De receptie zelf is op dat moment gesloten. Vanaf de receptie/terras is het ongeveer vijf minuten lopen naar de Greennest Gallery in het kassencomplex achter in de tuin, waar het event plaatsvindt. Volg de bordjes 'tropische kassen'. 

Kosten: 
Standaard: € 11,00 p.p. per lezing (incl. gratis welkomstdrankje)
Studenten: € 8,50 p.p. per lezing (incl. gratis welkomstdrankje) - op vertoon studentenkaart
Ga je naar vier lezingen of meer (incl. introductielezing), dan is de laatste lezing gratis! 

Drinks:
Aan de geïmproviseerde bar bestel je je drankjes tegen allervriendelijkste tarieven. Zodat de nieuwe inzichten onder het genot van een lekker biertje of een ander (mix)drankje met elkaar kunnen worden gedeeld. Natuurlijk wordt er ook gezorgd voor niet-alcoholische versnaperingen zoals sappen en limonades.

Om 22.00 klokslag eindigt de borrel en begint de wijsheid.