07 D&D banner + data21feb.jpg

Darwin & Drinks
Donderdag 21 februari 2019 (6e & laatste editie)

Onderwerp: Vleesetende planten

Charles Darwins Origin of Species was niet zijn enige bestseller. Sterker nog, zijn boek Insectivorous Plants verkocht veel beter. In dit boek haalt Darwin vleesetende planten uit het fabelrijk van de Victoriaanse fictieboeken. Hij beantwoordt de vraag hoe ze prooien vangen en verteren, maar ook waarom sommige plantensoorten er zulke vreemde eetgewoontes op na houden. Waar komt Darwins fascinatie voor vegetatieve vleeseters vandaan? Zijn belangstelling is deels te danken aan het feit dat planten normaal gesproken op de laagste trede in de voedselpiramide staan. Vleesetende planten draaien de rollen om. Via ingenieuze carnivore contrapties verleiden, vangen en verteren ze een verbazingwekkende hoeveelheid prooidieren. Tegelijkertijd vormen deze plantensoorten voortreffelijke voorbeelden van evolutie. Op bijzondere wijze illustreren deze vleeseters het geweldige aanpassingsvermogen van de levende natuur.

Praktische informatie

Algemeen:
Als je nog niet weet wat Darwin & Drinks precies is, vind je hier meer informatie.

Tijd: 

Ontvangst vanaf 19.00 uur
Lezing 19.30 - 20.30 uur
Drinks: 20.30 - 22.00 uur

Locatie:
Greennest Gallery, Botanische Tuinen Utrecht (navigatie: Harvardlaan 10)

Toegang Botanische Tuinen:
Vanwege de wintersluiting van de Botanische Tuinen kun je de Greennest Gallery alleen bereiken via de dienstingang aan de achterkant van de Tuinen (het adres van deze ingang is Harvardlaan 10). Je kunt hier ook parkeren. Let op: bij aanvang van de lezing gaat het toegangshek dicht. Je kunt dan alleen naar binnen door even te bellen (zie ticket).

Kosten: 
Standaard: € 11,00 p.p. per lezing (incl. gratis welkomstdrankje)
Studenten: € 8,50 p.p. per lezing (incl. gratis welkomstdrankje) - op vertoon studentenkaart
Ben je naar vier lezingen of meer geweest (incl. introductielezing), dan is deze laatste lezing gratis! 

Drinks:
Aan de geïmproviseerde bar bestel je je drankjes tegen allervriendelijkste tarieven. Zodat de nieuwe inzichten onder het genot van een lekker biertje of een ander (mix)drankje met elkaar kunnen worden gedeeld. Natuurlijk wordt er ook gezorgd voor niet-alcoholische versnaperingen zoals sappen en limonades.

Om 22.00 klokslag eindigt de borrel en begint de wijsheid.