Aquascaping - Het aquarium van de wetenschapper

Aquascaping - Het aquarium van de wetenschapper

Je doet een goudvis geen plezier door hem in een vissenkom te houden. In tegendeel! Een traditionele vissenkom is buitengewoon slecht voor een vis. Wil je toch vissen houden, zorg dan voor een aantrekkelijke verblijfplaats. Aquascaping is een soort onderwatertuinieren. Je maakt de mooiste landschappen voor vissen.

Read More

5 Misverstanden over kamerplanten

Er bestaan veel misverstanden over kamerplanten. Nu onze huizen en kantoren steeds groener beginnen te kleuren, is het de hoogste tijd om een aantal van deze misverstanden recht te zetten. We zetten de 5 grootste misverstanden op een rij. Zit er iets herkenbaars tussen? 


Read More

Planten die vlees eten – 5 dingen die je zou moeten weten

Vleesetende planten spreken op allerlei vlakken tot onze verbeelding. Niet alleen zorgen hun fatale verleidingskunsten voor horrorachtige associaties, maar vooral zijn de meeste van deze bijzondere planten van een welhaast buitenaardse schoonheid. Voor wie al vleeseters in huis heeft, of voor wie eraan wil beginnen, zetten we 5 wetenswaardigheden over deze insectenverslinders op een rij. 

Read More

Terug van weggeweest: de bladbegonia
 - 5 soorten waar je direct verliefd op wordt

Terug van weggeweest: de bladbegonia
 - 5 soorten waar je direct verliefd op wordt

Je weet het misschien nog niet, maar de kans is zeer groot dat jij dol bent op begonia’s. Het kan ook bijna niet anders, want er zijn meer dan duizend verschillende soorten, voor buiten én voor binnen. De meeste mensen kennen alleen de bloemrijke soorten, waarschijnlijk hebben je opa en oma ze in de tuin. Maar er zijn ook prachtige soorten waarbij de bloemetjes van ondergeschikt belang zijn: de bladbegonia’s. In deze blog lichten we 5 soorten uit die je in je huis wil hebben.

Read More

Maak je eigen botanische print met cyanotypie

Maak je eigen botanische print met cyanotypie

De botanische woonstijl is superhip, dat wisten we al. Maar wil je je echt iets bijzonders toevoegen aan deze trend, waag je dan eens aan het maken van een eigen botanische print. Je hoeft geen tekenaar te zijn om iets moois te maken. Je hoeft je alleen maar te verdiepen in een eenvoudig, oud fotografisch proces: cyanotypie.

Read More