Beestjes bestrijd je met... beestjes!

Het is de angst van vele plantenliefhebbers: beestjes in je planten. Voor je het weet, verandert een groepje onschuldig ogende luizen in een ware plaag. Maar toch is er geen reden tot paniek. Je plant gaat niet meteen dood van een paar beestjes. Bovendien is er van alles aan te doen! Een vrij onbekende manier om beestjes te bestrijden is het inzetten van hun natuurlijke vijanden. Andere beestjes dus. We interviewden Maedeli Hennekam, mede-oprichter van Entocare, over hoe dit in zijn werk gaat.

Read More

Leven luchtplantjes alleen van lucht? - 6 Tips over het verzorgen van Tillandsia’s

Leven luchtplantjes alleen van lucht? - 6 Tips over het verzorgen van Tillandsia’s

De naam 'luchtplantjes' is een verraderlijke: het zet veel mensen op het verkeerde been. Omdat deze plantjes geen wortels hebben, kunnen ze liggen, staan of op hun kop worden opgehangen. Het maakt ze niks uit. Maar hoeveel mensen we al niet hebben horen zeggen dat Tillandsia's (want zo heten deze plantjes officieel) geen water nodig zouden hebben, omdat ze van de lucht zouden leven! We willen alle misverstanden rondom deze prachtige plantjes eens en voor altijd uit de wereld te helpen. In deze nieuwe blog vertellen we je waar Tillandsia's vandaan komen en hoe je ze goed moet verzorgen. 

Read More

Drinken apen echt uit monkey cups?

Drinken apen echt uit monkey cups?

De bekerplanten uit het geslacht Nepenthes zijn prachtige vleesetende planten. Ze worden ook wel ‘monkey cups’ genoemd, omdat er gedacht werd dat apen uit de bekers zouden drinken. Maar is dat ook zo? Onze huisbioloog Jonno zocht het voor je uit.

Read More

Aquascaping - Het aquarium van de wetenschapper

Aquascaping - Het aquarium van de wetenschapper

Je doet een goudvis geen plezier door hem in een vissenkom te houden. In tegendeel! Een traditionele vissenkom is buitengewoon slecht voor een vis. Wil je toch vissen houden, zorg dan voor een aantrekkelijke verblijfplaats. Aquascaping is een soort onderwatertuinieren. Je maakt de mooiste landschappen voor vissen.

Read More

5 Misverstanden over kamerplanten

Er bestaan veel misverstanden over kamerplanten. Nu onze huizen en kantoren steeds groener beginnen te kleuren, is het de hoogste tijd om een aantal van deze misverstanden recht te zetten. We zetten de 5 grootste misverstanden op een rij. Zit er iets herkenbaars tussen? 


Read More