Leven luchtplantjes alleen van lucht? - 6 Tips over het verzorgen van Tillandsia’

Leven luchtplantjes alleen van lucht? - 6 Tips over het verzorgen van Tillandsia’

De naam 'luchtplantjes' is een verraderlijke: het zet veel mensen op het verkeerde been. Omdat deze plantjes geen wortels hebben, kunnen ze liggen, staan of op hun kop worden opgehangen. Het maakt ze niks uit. Maar hoeveel mensen we al niet hebben horen zeggen dat Tillandsia's (want zo heten deze plantjes officieel) geen water nodig zouden hebben, omdat ze van de lucht zouden leven! We willen alle misverstanden rondom deze prachtige plantjes eens en voor altijd uit de wereld te helpen. In deze nieuwe blog vertellen we je waar Tillandsia's vandaan komen en hoe je ze goed moet verzorgen. 

Read More

Drinken apen echt uit monkey cups?

Drinken apen echt uit monkey cups?

De bekerplanten uit het geslacht Nepenthes zijn prachtige vleesetende planten. Ze worden ook wel ‘monkey cups’ genoemd, omdat er gedacht werd dat apen uit de bekers zouden drinken. Maar is dat ook zo? Onze huisbioloog Jonno zocht het voor je uit.

Read More

Aquascaping - Het aquarium van de wetenschapper

Aquascaping - Het aquarium van de wetenschapper

Je doet een goudvis geen plezier door hem in een vissenkom te houden. In tegendeel! Een traditionele vissenkom is buitengewoon slecht voor een vis. Wil je toch vissen houden, zorg dan voor een aantrekkelijke verblijfplaats. Aquascaping is een soort onderwatertuinieren. Je maakt de mooiste landschappen voor vissen.

Read More

5 Misverstanden over kamerplanten

Er bestaan veel misverstanden over kamerplanten. Nu onze huizen en kantoren steeds groener beginnen te kleuren, is het de hoogste tijd om een aantal van deze misverstanden recht te zetten. We zetten de 5 grootste misverstanden op een rij. Zit er iets herkenbaars tussen? 


Read More

Planten die vlees eten – 5 dingen die je zou moeten weten

Vleesetende planten spreken op allerlei vlakken tot onze verbeelding. Niet alleen zorgen hun fatale verleidingskunsten voor horrorachtige associaties, maar vooral zijn de meeste van deze bijzondere planten van een welhaast buitenaardse schoonheid. Voor wie al vleeseters in huis heeft, of voor wie eraan wil beginnen, zetten we 5 wetenswaardigheden over deze insectenverslinders op een rij. 

Read More